Prima etapă din strategia de dezvoltare industrială a fost realizată în luna februarie. Bilka Steel a încheiat procedurile și a semnat documentele pentru achiziționarea activelor imobiliare Romlag Brașov care se întind pe o suprafață de aproximativ 27.000 mp, potrivit unui comunict de presa emis de companie.

Halele intrate în proprietatea Bilka Steel sunt situate pe platforma Rulmentul Brașov și se află în vecinătatea halelor deja deținute de companie. Prin adăugarea noii suprafețe la cei 17.500 mp pe care se găsesc în prezent halele de producție Bilka Steel, se ajunge la o suprafață totală de aproximativ 45.000 mp cu destinație depozit, linii de producție și spațiu de birouri.

Creșterea suprafeței pe care își desfășoară activitatea continuă să facă parte din strategia de dezvoltare a companiei pentru următorii ani. ”Pentru a ajunge la suprafața optimă și necesară investițiilor pe care ni le-am bugetat pentru următorii 3 ani, mai avem nevoie de alți 15.000 mp de teren. În acest sens avem în vedere achiziționarea sau concesionarea unei noi suprafețe din fosta platformă Rulmentul”, declară Horațiu Țepeș.                                           

În anii trecuți, Bilka Steel s-a concentrat pe dezvoltarea serviciilor și a gamelor de produse sau a reţelei, dar 2014 reprezintă primul pas din strategia de dezvoltare pe producția industrială. Acesta este unul dintre obiectivele Bilka Steel pentru următorii ani.

 ”Noul spațiu va avea ca destinație depozitarea materiei prime și a produselor finite. Depozitarea în condiţii optime a rulourilor de tablă de oţel prevopsită are un rol esențial în menținerea calității produselor finite. Conform standardelor de depozitare existente la nivel europen, atât materia primă cât și foaia de țiglă metalică (deja prelucrată) sau accesoriile pentru acoperiș, trebuie să fie stocate în spații închise şi ventilate. Pentru îndeplinirea normelor de depozitare sugerate de furnizori,  o bună parte din suprafața actualei hale de producție era destinată depozitării. Odată cu noua achiziție, avem loc pentru liniile noi de producţie”, declară Horațiu Țepeș.

Planul investițional al companiei de anul acesta, presupune în primul rând mărirea capacității de producție. Achiziționarea unui producător local rămâne o variantă pentru Bilka Steel, dar și consolidarea rețelei de distribuție în anumite zone din România şi celelalte țări în care vinde în prezent.

 

 BILKA STEEL a avut în 2013 afaceri de 104 milioane de lei.  Pe lângă producătorul BILKA STEEL, alte două companii activează în domeniul construcţiilor: HG Construct cu sediul în Făgăraş şi BILKA Transilvania cu sediul în Cluj care se ocupă de distribuţia și montajul produselor marca BILKA.

 

Fabrica BILKA Steel din Brașov are în prezent halele de producţie care acoperă o suprafaţă de peste 17.500 mp. Pe poarta fabricii au ieșit doar anul trecut peste 3,2 milioane mp de țiglă metalică. Liniile de producţie sunt complet automatizate, bazându-se pe cele mai noi tehnologii existente la nivel mondial. (Sursa: incomemagazine.ro)