Fabrica va acoperi peste 10.000 mp, incluzand o hală de producție, un depozit pentru materii prime, o clădire administrativă, un centru tehnic și un magazin cu terasă.

Compania a primit o subvenție publică nerambursabilă în valoare de 2,4 milioane EUR pentru această investiție, iar 3,5 milioane EUR provin din cofinanțarea privată. În prima etapă, noua fabrică va crea aproximativ 100 de noi locuri de muncă. 
Alka mai detine o fabrica langa Bucuresti, la Mogosoaia. 

„Încercăm în mod constant să oferim clienților noștri ceea ce își doresc, iar cercetările noastre ne-au arătat că produsele Alka de tip snackuri sărate și biscuiți sunt cele mai îndrăgite. Astfel, am decis deschiderea unei noi capacități de producție, adițională celei pe care o deținem deja în București. Un proiect ambițios pentru care am primit deja votul de încredere prin obținerea unui grant nerambursabil în valoare de 2,4 milioane euro”, a declarat Ady Hirsch, CEO al Alka Group.
Grupul a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 155 milioane RON (33,7 milioane EUR). În prezent are 600 de angajați. (sursa: magazinulprogresiv.ro)