EDGE a fost creat de International Finance Corporation, care face parte din Banca Mondială, pentru a ajuta proprietarii și dezvoltatorii să construiască și să opereze clădiri verzi într-un mod rapid și accesibil. Este susținut de un software gratuit care încurajează soluțiile de reducere a energiei, apei și energiei încorporate în materiale cu cel puțin 20%, ceea ce reprezintă standardul minim de certificare EDGE.

EDGE a fost aplicat la 48 de clădiri logistice din portofoliul WDP România, cu depozite cu dimensiuni cuprinse între 2.500 de metri pătrați si peste peste 60.000 m2.

“Sustenabilitatea este importantă pentru noi și vrem să aducem chiriașilor valoarea depozitelor eficiente din punct de vedere al resurselor. EDGE a contribuit la aducerea celor mai bune practici internaționale în proiectele noastre din toată România și ne permite să ne demonstrăm angajamentul față de sustenabilitate prin clădirea verde recunoscută la nivel internațional schema de certificare”, spune Norbert Baddett, director marketing grup, WDP.

În calitate de partener de frunte în domeniul proprietății logistice, WDP România are un puternic sentiment de responsabilitate socială corporativă. Acest lucru se extinde la îmbunătățirea proactivă a experienței chiriașului și utilizarea EDGE este o parte esențială a colaborării pentru a facilita și a spori practicile de responsabilitate socială corporativă. De asemenea, chiriașii beneficiază de costuri mai mici ale utilităților în clădirile certificate EDGE, ceea ce face un profit pentru toate părțile”, a declarat Eleni Polychroniadou, directorul comercial al lui Sintali.

Sintali și SGS colaborează ca partener global de certificare EDGE, servind drept ghișeu unic pentru servicii de certificare și audit EDGE.

„Aplicația EDGE este potrivită pentru a ajuta companiile să implementeze certificarea clădirilor ecologice într-o serie de clădiri. Aplicația EDGE ne-a ajutat să identificăm cele mai rentabile opțiuni pentru proiectarea ecologică și am reușit să creăm un proces eficient pentru evaluarea și certificarea tuturor 40 de clădiri în mai puțin de șase luni”, spune Mihai Podorka, Manager de proiect, WDP România.

Acreditarea EDGE a fost legată de pachetul de finanțare verde al IFC și de acordul financiar dintre Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și WDP. Acest împrumut verde, alături de alt sprijin financiar, este conceput pentru a stimula infrastructura României și a crea locuri de muncă într-un mediu de lucru modern, sănătos și durabil.

Certificatele EDGE sunt expuse la site-urile WDP din România, iar compania va utiliza standardele EDGE pentru a proiecta și construi noi site-uri în toată țara.