„Privatizarea (companiei Oltchim — n.r.) este pe drum. Avem trei oferte de cumpărare a Oltchim-ului așa cum este el acum. Nu am vorbit de bucăți și așa de mai departe. Ieri și azi reprezentanții unui consorțiu chinezesc sunt la Oltchim. Când avem scrisorile clare de intenție, următoarea etapă este vânzarea”, a precizat ministrul Economiei, informează Agerpres.

 

Acesta a spus că, până în prezent, sunt interesate două companii din China și una din Europa.

 

Adunarea Generală a Creditorilor Oltchim din 9 martie a aprobat planul de reorganizare a activității combinatului propus de consorțiul de administratori judiciari format din BDO Business Restructuring SPRL iar acesta a fost supus aprobării judecătorului sindic la 25 martie.

 

Prețul minim de pornire a negocierii în procedeul de selecție a ofertei câștigătoare în vederea achiziției părților sociale ale Oltchim este de 307 milioane euro, se menționează în document.

 

Oltchim se află în insolvență de doi ani și s-a încercat în repetate rânduri privatizarea acestuia, dar fără succes, ultimul termen fiind 15 decembrie, când niciun investitor nu a fost interesat de societatea vâlceană, care are datorii istorice de aproximativ 800 de milioane de euro.

 

Combinatul vâlcean este deținut de stat prin Ministerul Economiei cu 54,8% din acțiuni, PCC SE cu 18,3182%, Polyolt Holding Limited — 14,0251%, alți acționari persoane juridice — 1,4832%, acționari persoane fizice — 11,3673%. (Sursa: cronicaromana.net)