Volumul imobiliar comercial direct preliminar în T3 2013 a înregistrat 125 de miliarde de dolari în întreaga lume, cu trei procente mai mult decât în T2 2013 și cu 25% mai mult decât T3 2012. Volumul global a înregistrat peste 100 miliarde dolari în ultimele șase trimestre consecutiv și este de așteptat să continue în cel de-al patrulea trimestru, în mod obișnuit puternic.

În lumina acestei evoluții pozitive, JLL și-a reactualizat predicțiileprivind volumul tranzacțiilor din 2013 la 475-500 miliarde de dolari de la 450-500 miliarde de dolari, cu rezultatele finale cel mai probabil aproape de limita superioară.

 

Arthur de Haast, Lead Director International Capital Group la Jones Lang LaSalle a afirmat: “Volumul global de tranzacții contiună să fie influențat pozitiv de investitorii aflați în căutarea de oportunități din afara piețelor domestice. Cu un nivel crescut al apetitului de risc și un mediu economic mai încurajator, investitorii sunt mai încrezători în privința oportunităților din întreg spectrul, atât în ceea ce privește locațiile, cât și sectoarele.” (source: europaproperty.com)