Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Sinterom SA, programul de investiţii a urmărit ridicarea nivelului tehnologic al fabricaţiei de piese sinterizate, utilajele achiziţionate fiind de ultimă generaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

"SC Sinterom SA a finalizat un proiect de investiţii de 3,2 milioane de euro, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), care a vizat modernizarea capacităţilor de producţie din Cluj-Napoca şi a dus la crearea a 45 de noi locuri de muncă. Valoarea totală a proiectului este de 3,2 milioane de euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 1,2 milioane de euro. Programul de investiţii a urmărit ridicarea nivelului tehnologic al fabricaţiei de piese sinterizate. Utilajele achiziţionate sunt de ultimă generaţie şi generează un impact imediat şi semnificativ asupra calităţii produselor sinterizate, precum şi a competitivităţii industriale, prin scăderea semnificativă a consumurilor energetice, de manoperă", se arată în documentul citat.

 

Reprezentanţii companiei afirmă că, în urma investiţiilor, Sinterom SA şi-a consolidat şi dezvoltat activităţile prin implementarea unor tehnologii moderne, "care au condus la îmbunătăţirea şi eficientizarea fluxului tehnologic şi la obţinerea unor avantaje competitive, printre care reducerea costurilor de fabricaţie, realizarea de piese sinterizate de complexitate ridicată pentru industria constructoare de automobile şi creşterea capabilităţii proceselor de producţie".

 

Proiectul, implementat între aprilie 2013 şi august 2014, s-a concentrat pe modernizarea proceselor de producţie prin achiziţia a şapte utilaje noi, inovarea tehnologiilor de producţie, dublarea volumului producţiei de piese sinterizate în cinci ani de la finalizarea proiectului, creşterea cu 50 la sută a cifrei de afaceri în cinci ani de la finalizarea proiectului, faţă de anul de referinţă 2010, dublarea numărului de piese sinterizate de complexitate şi precizie ridicată în cinci ani de la finalizarea proiectului, creşterea cu 34,4 a sută a productivităţii muncii în fabricaţia de piese sinterizate, crearea a 45 de noi locuri de muncă.

 

Proiectul "Modernizarea fluxurilor tehnologice în secţia piese sinterizate complexe, în vederea creşterii competitivităţii Sinterom SA" s-a desfăşurat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

 

SC Sinterom SA este parte a Grupului SCR şi a fost înfiinţată la Cluj-Napoca în 1936. Compania are 220 de angajaţi şi furnizează componente pentru industria auto, industria electrotehnică şi a bunurilor de larg consum, produsele fiind exportate în Germania, Belgia, SUA, Ungaria, Italia, Polonia, Olanda şi Slovenia. (sursa: zf.ro)