Noua fabrică este construită în urma unei investiții de 50 de milioane de euro (fonduri proprii), pe un teren cu o suprafață de 32 de hectare.

 

Unitatea de producție din Turceni are rol strategic atât pentru Siniat România, care acoperă 10 piețe din Europa de Sud-Est, cât și pentru mediul economic din județul Gorj.

 

Capacitatea anuală de producție a fabricii de la Turceni este de 27 de milioane de metri pătrați, cât suprafața a peste 1.000 de km de autostradă.

 

Primul produs fabricat este placa de gips-carton armată cu fibră de sticlă. Folosirea fibrelor conferă plăcilor duritate și rezistență mecanică de neegalat în gama plăcilor standard de gips-carton.

 

Din 2016, Siniat va produce la Turceni și plăci de gips-carton pentru aplicații în medii cu cerințe speciale, precum umiditate ridicată, rezistență la foc, izolare acustică.

 

Fabrica Siniat de la Turceni este prima din România care folosește gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrală termoelectrică. Gipsul obținut are puritate și consistență ridicate, fiind o materie primă excelentă pentru plăcile de gips-carton. Cu ajutorul echipamentelor speciale, plăcile de gips-carton pot fi reciclate.

 

De asemenea, apa folosită în procesul de producție provine din apa de ploaie adunată de pe acoperișurile fabricii și din propriile puțuri forate, limitând astfel consumul de resurse din orașul Turceni. Apa reziduală este, la rândul ei, reciclată intern.

 

Totodată, Siniat a investit 1 milion de euro în construirea unui drum nou care leagă fabrica de drumul național. Astfel, este limitat impactul vehiculelor grele de marfă asupra comunității locale.

 

Odată cu inaugurarea noii fabrici și construirea noului drum, Siniat a dezvoltat o platformă industrială și deschide noi perspective pentru alți investitori în zonă.

 

La noua fabrică, Siniat creează peste 80 de locuri de muncă. Noii angajați, majoritatea din Turceni și din zonele învecinate, au fost pregătiți la fabricile Siniat din România, Italia și Germania.

 

"Ne dezvoltăm într-un mediu economic stabil, cu potențial ridicat. Obiectivul nostru este să valorificam acest potențial”, a declarat într-un comunicat Marc-André Fritsche, general manager, Siniat România.

 

Compania Siniat România este membră a grupului ETEX, unul dintre cei mai mari producători și furnizori mondiali de materiale de calitate și soluții pentru construcții. Grupul ETEX este prezent în Europa, America Latină, Africa, Asia și Oceania. Desfășoară activități în 44 de țări, având circa 17.000 de angajați care își desfășoară activitatea în 121 de fabrici.

 

Prin cele două fabrici în care produce plăci de gips-carton și ipsos, la București și Aghireșu (județul Cluj), Siniat România este unul dintre liderii locali în soluții pentru construcții. Deschiderea noii fabrici, la Turceni (județul Gorj), poziționează Siniat România ca fiind singura companie care folosește gipsul rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrala termoelectrică, în acest fel contribuind major la protejarea mediului înconjurător.

 

Compania furnizează produse și sisteme de gips-carton pentru săli de cinema (ex. Cinema City), industria hotelieră (ex. complex hotelier în Muntenegru), clădiri de birouri (ex. Green Court Bucharest), spitale (ex. Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu), instituții de învățământ și facilități sportive (ex. Stadionul Arena Națională), centre comerciale (ex. Mega Mall, AFI Ploiești) și rezidențiale (ex. Stejarii Country Club). (sursa: profit.ro)