Una dintre marile provocări actuale ale proprietarilor de clădiri și facility managerilor este de a aborda eficiența energetică în mod holistic, prin folosirea unor soluții inovatoare și tehnologii de vârf pentru a reduce consumul de energie și costurile asociate.

 

În acest context, cu ocazia Global FM Day, ROFMA – Asociația Română de Workplace și Facility Management organizează pe 10 mai 2023, începând cu ora 14:00 seminarul

 

EFICIENȚA ENERGETICĂ A CLĂDIRILOR

Soluții practice pentru proprietari și facility manageri

 

Prezentările speakerilor și dezbaterile deschise dintre participanți vor acoperi subiecte de interes precum monitorizarea inteligentă a consumului de energie, identificarea și implementarea soluțiilor de eficiență energetică, îmbunătățirea performanțelor clădirilor existente, utilizarea surselor de energie regenerabilă, crearea unei culturi a eficienței energetice, respectarea reglementărilor și standardelor.

 

Teme în dezbatere la seminarul Eficiența Energetică a Clădirilor

1. Eficiența energetică a clădirilor. Noțiuni generale, de la teorie la abordare practică

2. Soluții practice de eficiență energetică dedicate clădirilor:

• Microcogenerare și trigenerare

• Utilizarea panourilor fotovoltaice (pe acoperișurile clădirilor, pe spațiile adiacente)

• Managementul energetic al clădirilor. De la analiză la aplicarea soluțiilor practice

 

Până în acest moment, la seminarul Eficiența Energetică a Clădirilor și-au anunțat participarea ca vorbitori, profesioniști recunoscuți, cu o îndelungată experiență teoretică și practică:

 

· Adrian Constantin Duma, Director General, Coral Companies

· Ana-Maria Ivan, Green Solutions Manager, ENGIE Building Solutions

· Paul Paceoaga, CEO Data Logistics, consultant pentru soluții centrale solare

· Șerban Țigănaș, Shareholder Samo Green Energy, fost președinte Fondul Român pentru Eficiență Energetică

· Gheorghe Țucu, Președinte & CEO Valeg Creative Solutions, președinte ASRO

· Prof. Luige Vlădăreanu, Ph.D. Eng, președinte al Societății Române de Robotică, directorul departamentului de robotică a Institutului de Mecanica Solidelor al Academiei Române

 

Evenimentul se adresează următoarelor categorii de participanți: proprietari de clădiri, furnizori de servicii, corporate facility manageri și corporate real estate manageri, property manageri, profesioniști în operarea și mentenanța tehnică a clădirilor, site manageri, furnizori de soluții specializate, consultanți în domeniul eficienței energetice.

 

Pentru a celebra Global FM Day, evenimentul va continua cu o nouă seară de networking ROFMA Drinks & Talks, o ocazie de a vă întâlni cu colegi și specialiști în workplace & facility management, dar și în diverse domenii conexe.

 

Detaliile participării la seminarul Eficiența Energetică a Clădirilor

Data: 10 mai 2023

Derulare seminar: 14:00-18:00

ROFMA Drinks & Talks: 18:00-20:00

La adresa: Hotspot Workhub, Calea Griviței 82-98

Înscrieri pe: pe www.rofma.ro

 

Constituită ca unic reprezentant al comunității specialiștilor ce își desfășoară activitatea în domeniile facility management, workplace management și property management în Romania, ROFMA are ca scop reprezentarea, susținerea și promovarea acestor domenii prin dezvoltarea cadrului educațional, dar și informațional și legislativ.