După ce în ultimii doi ani reţeaua de autostrăzi a României a crescut cu peste 250 de kilometri, 2014 nu va mai fi la fel de „productiv“ la capitolul inaugurări. Pentru anul acesta sunt programate a fi deschise circulaţiei tronsoane de autostrăzi cu o lungime de aproape 70 de kilometri, majoritatea fiind situate pe Axa Prioritară 7 (fostul Coridor IV paneuropean), între Nădlac şi Sibiu.

 Astfel, anul acesta ar urma să fie gata lotul al treilea (cu o lungime de 22 de kilometri) care va întregi autostrada dintre Orăştie-Sibiu. Tot anul 2014 ar trebui să aducă şi finalizarea autostrăzii Nădlac-Arad, care practic reprezintă poarta de intrare în România dinspre vestul Europei. În 2014 ar trebui să fie gata şi primii 6,5 kilometri din autostrada Bucureşti-Ploieşti, situaţi între şoseaua Petricani din Capitală şi centura Bucureştiului.

 

Finalizarea acestui tronson va depinde însă de finanţarea pe care statul o va aloca pentru acest proiect. Tocmai din cauza fondurilor din ce în ce mai restrânse pentru construcţia de infrastructură, statul a prelungit anul trecut contractul de execuţie a acestui „ciot“ de autostradă, de doar 6,5 kilometri, până în aprilie 2015. (Sursa: zf.ro)