"Renault Technologie Roumanie este recunoscut ca fiind centrul de referinta pentru gama Entry la nivelului Grupului Renault in ceea ce priveste proiectarea si validarea noilor vehicule dezvoltate pe platforma Logan, adaptarea lor pentru pietele mondiale si coordonarea proiectelor de viata serie, atat pe parte mecanica, cat si vehicul. Contez foarte mult pe experienta dobandita deja de angajatii RTR si, in mod special, pe competenta recunoscuta a inginerilor nostri, pentru a ne atinge obiectivele", a declarat Pascal Candau, director Renault Technologie Roumanie.

 

Pascal Candau a absolvit Ecole Nationale Supérieure d’Art et Métiers, in Franta. Si-a inceput cariera la Renault, in 1987, in cadrul Biroului de Calcul al Directiei de Studii, ca inginer suport software. In 1991 se alatura ingineriei, ca sef serviciu Proiectare Numerica in Directia Dezvoltare Sasiu, iar in 1999 devine asistent al presedintelui director general al Grupului Renault.

 

Din 2001 este sef al departamentului logistic la Centrul de Realizari Prototipuri, iar din 2008 devine director al acestei entitati. In 2012, vine in Romania, ca director adjunct al RTR, responsabil pentru Directia Inginerie Vehicul. Din 2013 este inginer sef pentru segmentul Entry, la Technocentre, in Franta. Incepand cu aprilie 2015, Pascal Candau este director al Renault Technologie Roumanie.

 

Renault Technologie Roumanie este singurul centru complet de inginerie auto din Europa de Est si zona mediteraneana si cel mai mare centru de inginerie Renault din afara Frantei, cu aproximativ 2.100 de ingineri. Parte din reteaua de inginerie regionala a Renault, RTR se ocupa, in principal, de dezvoltarea vehiculelor si organelor mecanice pentru gama Entry a Grupului, de la proiectare, la testare si industrializare. (sursa: wall-street.ro)