JLL a reprezentat Profi în ambele tranzacții, continuând astfel parteneriatul început cu câțiva ani în urmă, ceea ce a dus la 250.000 mp de spații logistice contractate în București, Roman, Cluj, Craiova și Timișoara.

Aceste tranzacții sunt cele mai mari două tranzactii inregistrate pe piata industriala în acest an și vin într-un moment în care retailerii sunt concentrați în a-și eficientiza activitățile de distribuție, prin crearea de hub-uri în principalele zone ale țării.

”Proiectele sunt parte ale strategiei PROFI de extindere a operaţiunilor logistice şi acoperirii geografice a României, în pas cu dezvoltarea agresivă a reţelei pe care o avem în vedere în viitor. De asemenea, proiectele se aliniază trendurilor din retail, respectiv de a aduce sub acelaşi acoperiş toate zonele de depozitare necesare (ambient, refrigerat, congelat). Acest concept garantează calitatea şi prospeţimea produselor pe care clientul final le găseşte în magazine”, a declarat Pawel Musail, Profi CEO.

Cu peste 1.250 de magazine în 571 de locații și o echipă de peste 20.000 de angajați, Profi este lanțul de retail cu cea mai mare prezență geografică în România.

”Dacă Timişoara este deja o zonă logistică dezvoltată, proiectul din Craiova va fi primul parc logistic greenfield din zonă, aşa cum au fost la timpul lor şi centrele PROFI din Cluj şi Roman. Suntem onoraţi că am putut asista PROFI în aceste tranzacţii şi ne bucurăm că am găsit un partener în WDP pentru realizarea acestor proiecte (reprezentând un buget de investiţii de aproximativ 70 milioane de euro), în aceste vremuri foarte dificile pentru mediul de afaceri”, a declarat Viorel Opaiţ, business developer director JLL România, care a reprezentat Profi în tranzacţii. (sursa: zf.ro)