Industria extractivă a consemnat o scădere cu 5,6%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 0,6%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

 

Ca serie ajustată, producţia industrială a urcat cu 3,1%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare cu 3,5%. Pe de altă parte, industria extractivă a avut un recul de 5,2%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a stagnat.

 

În iunie, producţia industrială s-a majorat cu 2,6% faţă de mai, ca serie brută, datorită creşterii industriei prelucrătoare cu 3,1% şi a producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 1,8%, în timp ce industria extractivă a scăzut cu 9%.

 

În funcţie de seria ajustată, producţia a avut un avans de 0,6%, susţinută de creşterea producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 2,3%. Pe de altă parte, industria extractivă a consemnat o reducere de 2,5%, iar cea prelucrătoare de 1,7%.

 

Comparativ cu iunie anul trecut, producţia industrială a urcat cu 3,1%, ca serie brută, după ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat s-a apreciat cu 4,9%, iar industria prelucrătoare cu 3,2%. Industria extractivă a scăzut cu 4,7%.

Ca serie ajustată, producţia s-a majorat cu 2,7%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 5% şi industria prelucrătoare cu 0,9%, în timp ce industria extractivă a înregistrat o scădere de 5,9%. (sursa: zf.ro)