Noul Ford Focus îşi face debutul astăzi în cadrul Congresul Mondial al Telefoniei Mobile din Barcelona. Pe lângă noutăţile legate de design şi tehnologie, noul Focus oferă şi noi motorizări precum noul EcoBoost de 1.5 l, produs la uzina din Craiova .

“Suntem foarte mândri că motorul EcoBoost de 1,5 litri fabricat la Craiova va echipa următoarea generaţie a celui mai bine vândut model din lume: Ford Focus. Producţia motorului EcoBoost de 1,5 litri a început în aprilie 2013 la uzina noastră de la Craiova şi, până acum, am produs peste 90.000 de unităţi.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost lansat mai întâi în China anul trecut, echipând noul Ford Mondeo, apoi Fusion sedan în America de Nord şi va fi de asemenea disponibil pe versiunea europeană a modelului Mondeo în cursul anului 2014.

Primele unităţi ale motorului EcoBoost de 1,5 litri vor fi expediate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus de la Saarlouis, Germania, în a doua jumatate a acestui an.”

Prima generaţie de Ford Focus a fost lansată în 1998, iar de atunci au fost vândute peste 12 milioane de unităţi în toată lumea. Actuala generaţie Focus a fost confirmată luna trecută ca fiind cel mai bine vândut model din lume, conform analizei efectuate de Ford asupra datelor cu privire la înmatriculări furnizate de Polk pentru primele nouă luni ale anului 2013.

 

 

 Ford estimează că vânzările Focus la nivel mondial au atins 1,1 milioane de unităţi în 2013, incluzând peste 300.000 de unităţi în China, ceea ce înseamnă că este cel mai bine vândut automobil de pe piaţa de maşini noi, avand cea mai rapidă creştere din lume. (sursa: capital.ro)