Decizia retailer-ului de a mări capacitatea platformei din Ștefăneștii de Jos – cel mai mare centru logistic  METRO Cash & Carry din țară, cu o suprafață de peste 65.000 mp după extindere, care înglobează toate operațiunile de depozitare și distribuție – are ca obiectiv atât integrarea în platformă a furnizorilor din zona de direct store delivery (DSD), cât și asigurarea unei capacități logistice optime pentru a face față volumelor de marfă în creștere.

”One Roof este cel mai ambițios proiect dezvoltat de METRO Cash & Carry în ultimii ani, un exemplu de muncă în echipă, inovație și sinergii, care ne-a permis o consolidare optimă a activităților logistice. Faptul că mai facem un pas în dezvoltarea platformei, în ciuda întregului context din ultimul an, care nu a fost ușor pentru nimeni, este un semnal în plus că mergem în direcția potrivită și rămânem la fel de dedicați misiunii noastre de a ne sprijini clienții și a contribui concret la succesul afacerilor lor”, declară Adrian Ariciu, CEO METRO Cash & Carry România.


În același timp, extensia este în linie cu direcția strategică One Roof, de a îngloba pe o singură platformă toate operațiunile retailer-ului, cu opțiunea de extindere în funcție de evoluția business-ului, a volumelor și a nevoilor clienților METRO Cash & Carry România. Mai mult, este varianta cea mai echilibrată din perspectiva eficienței costurilor și a flexibilității contractuale.

”Aceasta este cea mai bună variantă cu care reușim să eficientizăm la maxim capacitatea logistică pusă la dispoziția clienților noștri pe termen mediu și lung. Deja, anterior deciziei extinderii și alocării celor 10.000 de metri pătrați depozitului ambiental, vârfurile de vânzări ne depășeau estimările de creștere, deși am luat toate măsurile de eficientizare a spațiului gestionat, inclusiv suplimentarea la maximum a paleților”, adaugă Adrian Ariciu.

Proiectul, aprobat de board-ul METRO Cash & Carry la finalul anului trecut, urmează să fie predat în toamna lui 2021, în baza unui contract de închiriere încheiat pe 10 ani, cu posibilitate de extindere pe alți 10 ani.