In martie 2015, cel mai mare producator de condimente din Europa, Fuchs a preluat divizia de condimente, de la producatorul roman Alex & Comp.

 

Fuchs produce din 2001 in fabrica sa din Curtea de Arges condimente si mixuri de condimente pentru retailul romanesc. Cu marcile sale “Fuchs” si “Cosmin”, ce genereaza afaceri anuale de 70 de milioane lei, este liderul de piata in Romania.

 

Inca din 2009, grupul german a investit peste 50 de milioane de lei, intr-o fabrica noua, la Curtea de Arges.

 

Alex & Comp. produce din 1994 la Galati condimente si arome sub marcile “Alex” si “Casa Condimentelor”. Cu o cifra de afaceri anuala de 10 milioane de lei in domeniul condimentelor, Alex & Comp. este numarul trei pe piata condimentelor din Romania.

 

Potrivit unor surse interne din compania Fuchs, achizitia recenta reprezinta o completare a portofoliului existent, cu marcile “Fuchs” si “Cosmin”, fapt pentru care se asteapta la o dezvoltare in continuare a marcii “Alex”.

 

“Aceasta investitie confirma interesul nostru strategic pentru piata din Romania, asigura existenta pe termen lung a unui numar de 250 de locuri de munca in Romania si consolideaza afacerile noastre globale”, a declarat CEO-ul grupului Fuchs, Nils Meyer-Pries. (sursa: dailybusiness.ro)