Proiectul a fost implementat in localitatea Valea Mare Pravat (Arges) intr-un interval de 20 de luni si a fost derulat prin Ecovalor, companie a Holcim specializata in managementul deseurilor. Investitia a presupus achizitia a 10 echipamente necesare desfasurarii procesului tehnologic de co-procesare, precum si construirea unei hale de tocare-preomogenizare, cu o suprafata de 1.160 mp.

 

Din valoarea totala a investitiei, suma de 1,6 milioane de euro a provenit din Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", in baza unui contract de finantare incheiat cu Ministerul Economiei. "Prin implementarea acestui proiect, competitivitatea companiei noastre va creste, in special in ceea ce priveste reducerea decalajelor de productivitate, prin co-procesarea eficienta a deseurilor solide. Totodata, investitia va conduce la crearea imediata de noi locuri de munca", a declarat Nils Kruse, director general al Ecovalor.

 

Ecovalor detine doua platforme, in Alesd si Campulung. Co-procesarea a fost introdusa in fabricile de ciment ale Holcim Romania din 2003, iar dezvoltarea acestei activitati pe plan local a necesitat investitii de peste 32 milioane euro. Holcim Romania, parte a grupului elvetian Holcim, este producator de ciment, betoane si agregate, avand la nivel local un numar de circa 800 de angajati.

In primavara acestui an Holcim si Lafarge si-au anuntat planurile de fuziune, creand grupul LafargeHolcim. La nivel local principalul concurent al grupului rezultat in urma fuziunii este Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement. (sursa: wall-street.ro)