În prima fază, proiectul îşi propune să construiască 500.000 mp de spaţii industriale în zone cheie pentru dezvoltarea economiei autohtone, în patru ani de zile. În faza a doua, strategia presupune extinderea accelerată la nivel naţional şi interconectarea - inclusiv prin achiziţii de terenuri de ordin similar - cu parcuri logistice din zona Europei Centrale şi de Est. Proiectul va fi dezvoltat de către noua entitate creată din asocierea dintre ELI şi D Craig Real Estate, divizia imobiliară a fondului de investiţii D Craig Holding, controlat de Sacha Dragic. Noua entitate porneşte de la o injecţie de capital de 90 de milioane de euro, împărţită egal între Ionuţ Dumitrescu şi Sacha Dragic. D Craig Real Estate va fi condusă din poziţia de CEO de Anca Damour.

Pe lângă investiţiile din hub-ul Buftea-Chitila, Element Industrial are în desfăşurare mai multe proiecte situate în oraşe precum, Ploieşti, Piteşti sau Brăila. Toate proiectele sub marca "ELI Parks" sunt dezvoltate conform standardelor internaţionale de clasă A, având principalul obiectiv de a acoperi pe deplin nevoile potenţialilor chiriaşi, indiferent de domeniul în care aceştia activează. În acest context, conceptele utilizate în dezvoltarea parcurilor permit flexibilitate în acomodarea unei game largi de nevoi, atât tehnice, cât şi operaţionale.

Cu portofoliul ambiţios pe care şi-l propune, noul joint venture cu capital integral românesc va creşte concurenţa pe piaţa logistică autohtonă dominată astăzi de multinaţionale.