Reprezentanţii Federal-Mogul Motorparts au anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că anul acesta compania americană va începe construirea unei noi fabrici în judeţul Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Viitoarea unitate de producţie, în care se vor fabrica componente pentru ştergătoare auto, va fi amplasată în incinta Ploieşti West Park, un parc industrial privat situat la câţiva kilometri de municipiul Ploieşti, în care funcţionează şi fabrica unde compania americană produce plăcuţe de frână.

 

Fabrica se va întinde pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, va produce componente pentru ştergătoare auto sub marca Champion şi va fi terminată până în luna noiembrie.

 

Reprezentanţii companiei au afirmat, joi, că până în anul 2016 în noua fabrică vor fi angajaţi 300 de oameni, care se vor adăuga celor 300 care lucrează deja în prima fabrică Federal-Mogul din Prahova, unde se produc plăcuţe de frână.

 

Valoarea investiţiei în viitoarea fabrică de ştergătoare auto nu a fost făcută publică, însă reprezentanţii companiei au precizat că în fabrica de plăcuţe de frână, în care s-au investit 58 de milioane de dolari, se vor investi în continuare 9 milioane de dolari în cursul acestui an.

 

Anul trecut, Federal-Mogul a preluat divizia companiei Honeywell specializată în sisteme de frânare auto, tranzacţia incluzând şi preluarea fabricii de plăcuţe de frână din Ploieşti West Park. Pentru fabrica de sisteme de frânare de lângă Ploieşti compania americană a contractat un ajutor de stat din partea autorităţilor române în cuantum de 16 milioane de euro, însă până în prezent a primit doar o parte din acest ajutor de stat.

 

Pentru viitoarea fabrică ce va funcţiona lângă Ploieşti Federal-Mogul Motorparts nu a solicitat ajutor de stat din partea autorităţilor române. (sursa: mediafax.ro)