'Prin lansarea noului produs, am devenit singurul producător autohton de patru profiluri distincte de țiglă metalică: Wetterbest Wind, Wetterbest Plus, Wetterbest Classic și Wetterbest Gladiator. Vom continua să investim în produse de calitate, inovatoare, care să răspundă cererii în creștere de sisteme premium de învelitori. Ne dorim să ne consolidăm poziția pe piața rezidențială, iar diversificarea portofoliului de produse face parte din strategia noastră', a explicat într-un comunicat Dragoș Irimescu, director General Depaco.

 

Noua linie de producție face parte dintr-un program susținut de investiții de peste 1,5 milioane de euro în perioada 2015 - 2016. Compania și-a propus să livreze din fabrica de la Băicoi peste 200.000 mp de Wetterbest Gladiator până la finalul anului 2016, prin intermediul rețelei naționale de parteneri distribuitori.

 

Inspirat din acoperișurile clasice mediteraneene, Gladiator aduce în prim plan profilul roman cu simetrie față de axa longitudinală. În plus față de designul elegant, un avantaj important îl constituie pierderile mai reduse de material comparativ cu țigla metalică clasică. Astfel, clienții Wetterbest au posibilitatea să achiziționeze un produs premium la un preț asemănător cu cel al unui produs clasic.

 

Durata medie de viață a noului profil Wetterbest Gladiator este de 50 de ani, fiind potrivit deopotrivă pentru construcții noi, cât și pentru lucrări de renovare. Garanția este de 10 ani pentru vopseaua pe bază de poliester și de 30 de ani pentru vopseaua pe bază de poliuretan.

Depaco deține la fabrica din Băicoi cea mai mare capacitate de producție de țiglă metalică și accesorii pentru acoperișuri din România, respectiv 30 de linii automate și patru hale de producție, precum și cea mai modernă linie de fabricație de accesorii pentru drenaj din România. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 83 de milioane de lei, iar anul acesta obiectivele vizează atingerea nivelului de 100 de milioane lei. Brandul Wetterbest deține o cotă de piață de aproximativ 17%. (sursa: profit.ro)