Comenzile noi din industrie, în semestrul I 2014 comparativ cu perioada corespunzătoare din anul precedent, au crescut pe ansamblu cu 6,6%, datorită creşterilor înregistrate la următoarele grupe industriale: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+27,2%), industria bunurilor de uz curent (+8,9%), industria bunurilor intermediare (+8,7%) şi industria bunurilor de capital (+4,1%).

 

Potrivit INS, comenzile noi din industrie, în luna iunie 2014, comparativ cu luna precedentă, au crescut cu 0,2%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (+5,8%). Scăderi au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-1,5%), industria bunurilor intermediare (-0,8%) şi industria bunurilor de capital (-0,1%).

 

De asemenea, comenzile noi din industrie, în luna iunie 2014, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut pe ansamblu cu 1,4%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+29,5%), industria bunurilor intermediare (+9,5%) şi industria bunurilor de uz curent (+7,6%). Industria bunurilor de capital a scăzut cu 5,3%. (sursa:  AGERPRES)