Profi Rom Food a inchiriat intregul Log Center din Ploiesti, 15.000 mp de spatii pentru birouri si pentru depozitare. Spatiul pentru depozitare de clasa A are acces direct la autostrada Bucuresti – Brasov. Acordul pe cinci ani cu Immofinanz Group Romania reprezinta cea mai importanta afacere in sectorul logistic din ultimul trimestru al anului 2012.

DSV Solutions a semnat un contract pe trei ani pentru 2.700 mp in Log Center Timisoara, detinand astfel 15% din totalul cladirii. Parcul logistic se afla la doar 10 km de centrul orasului Timisoara si ofera acces rapid la aeroport si la drumul european E70.

Euroccoper isi desfasoara activitatile in North East Logistic Park (NELP) din Bucuresti, cu un contract de inchiriere pe sase ani. Totalul de 21.500 mp este materializat in spatii pentru depozitare si cladiri de birouri. Euroccoper devine astfel principalul chirias al NELP.

Tot pentru NELP a optat si firma Logwin unde a inchiriat 1.800 mp. Parcul logistic de clasa A are acces rapid catre sosele importante din Bucuresti, precum si catre autostrada Bucuresti – Constanta.

Societatea de Constructii in Transporturi Bucuresti si-a stabilit sediul in cladirea de birouri North Center, prin inchirierea a aproximativ 1.500 mp, cu un contract de inchiriere pe cinci ani. Angajatii companiilor din North Center beneficiaza de transport gratuit de la statia de metrou Pipera. Proprietatea de clasa A ofera atat acces rapid la noul pasaj Pipera, cat si posibilitatea extinderii.

Immofinanz Group este una dintre cele mai importante companii de imobiliare listate din Europa si este inclusa in indicele ATX (Austrian Traded Index) al Bursei de Valori din Viena. Infiintata in anul 1990, grupul detine acum 1.820 de proprietati cu o valoare de piata estimata la circa 10,51 miliarde euro. Marele grup isi concentreaza activitatea pe segmentele de retail, birouri, logistica si rezidential in opt piete regionale principale: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Polonia si Rusia.

In Romania, grupul are un portofoliu de 89 de proprietati, format in cea mai mare parte din cladiri de birouri si spatii comerciale, estimat la 1.015,3 milioane de euro. Romania se claseaza pe locul al treilea in portofoliul Grupului, cu o cota de 9,7%, dupa Austria, cu 37% si Rusia, cu 16,2%.

In noiembrie 2011, Immofinanz Group a achizitionat dezvoltatorul Adama, intr-o tranzactie care a consolidat operatiunile grupului in domeniul constructiilor si al dezvoltarilor rezidentiale din regiune, in special in Romania.

 

soursa: http://www.finantistii.ro/