La începutul acestui an, compania a înregistrat comenzi în valoare de 18 milioane de lei, în comparaţie cu vânzări de 900.000 lei, în ultimele 9 luni, perioadă în care Aversa SA era în insolvenţă, dar, în septembrie 2013, compania a fost privatizată.

Aversa a primit, la sfârşitul ultimului trimestru din 2013, primele cereri de export din Rusia, Pakistan, EAU (Dubai), Brazilia, Ucraina, iar în prezent comenzile aflate în proces de negociere însumează 42 milioane lei. Compania se va concentra 100% pe producţia de pompe de dimensiuni mari, dar va căuta în mod activ furnizori de pompe de dimensiuni mici pentru a completa gama de produse oferite clienţilor.

"Aversa Manufacturing va investi în acest an 15 milioane de euro într-o nouă fabrică de 25.000 de metri pătraţi, Epstein Global fiind firma contractată care se va ocupa de acest demers. Investiţia include tehnologie de design 3D, îmbunătăţirea echipamentelor, şi un nou stand de teste astfel încât volumul de apă testată va ajunge la 30.000 metri cubi. Noua fabrică va deveni mai eficientă, va diminua costurile de producţie, va creşte calitatea, iar din punct de vedere al forţei de muncă se aşteaptă angajarea a 480 de muncitori până în 2018", se arată în comunicat.

Aversa Manufacturing este în proces de discuţii pentru asigurarea unui partener internaţional, o asociere in participaţiune, cu scopul de a consolida compania şi de a-şi extinde vânzările în Europa şi pe pieţele în curs de dezvoltare. Aversa este în discuţii cu un astfel de potenţial partener din China, SUA şi alţii.

'România oferă numeroase avantaje competitive pentru producţie în comparaţie cu ţările vest- europene. De asemenea, are o forţă de muncă educată şi calificată, abilităţi puternice şi diverse de limbi străine precum şi o structură de cost foarte competitivă. Credem că potenţialul de investiţii oferit de România este unul superior. Aversa Manufacturing va continua să investească în fabrică, în produse şi în angajaţi, pentru a asigura dezvoltarea strategică pe termen lung a companiei', a afirmat Michael Topolinski, preşedintele Aversa Manufacturing.

Aversa Manufacturing este singurul producător de pompe centrifuge din România, produsele sale fiind folosite în infrastructură, industria energetică, irigaţii şi industria petrolului.

 

Aversa SA a fost în insolvenţă timp de 7 ani după care a fost privatizată în septembrie 2013. În 4 luni, Aversa Manufacturing a reluat cu succes producţia, a angajat peste 230 de muncitori, a început să facă export şi a onorat comenzile clienţilor. Cererea clienţilor a fost atât de mare încât Aversa Manufacturing îşi creşte acum forţa de muncă. (sursa: AGERPRES)