Noua fabrică va fi dotată cu echipamente moderne de producție, de la linii automatizate de procesare a laptelui, până la etichetare și ambalarea finală.

Valoarea totală a investiției se ridică la peste 5 milioane de euro și a fost posibilă prin vânzarea a 20% din acțiuni către compania de private equity, ROCA Investments, printr-o finanțare bancară și prin grantul nerambursabil obținut prin schema de ajutor de stat, în valoare de aproximativ 2,3 milioane euro.
Noua fabrică Artesana va fi construită lângă cea existentă, va avea o suprafață totală de 30.100 mp, din care suprafața de producție va ocupa circa 2.350 mp și va asigura o capacitate suplimentară de producție de aproximativ 40 tone de lapte pe zi, de trei ori mai mult față de producția actuală.

”Construcția noii fabrici reprezintă un moment extrem de important, care marchează o nouă etapă în dezvoltarea Artesana. În ultimii ani, am simțit o creștere a interesului consumatorilor pentru produsele lactate premium și ne doream să putem răspunde cererii tot mai mari din piață. Extinderea capacității de producție exista în planurile noastre de dezvoltare încă de acum 3 ani. Credem însă că acum este momentul pentru această investiție, bazându-ne pe parteneriatul solid cu ROCA Investments, care depășește dimensiunea financiară și implică know-how și pasiune – alături de ei putem să accelerăm scalarea companiei și să amplificăm potențialul brandului nostru”, a declarat Daniel Donici, co-fondator Artesana.
Pe lângă zona de producție, noua construcție a fost proiectată să încorporeze spații extinse de birouri, mai multe săli de întâlniri și de evenimente, precum și un mini-atelier artizanal destinat activităților de team building.