De altfel, piaţa este pe plus de mai mulţi ani, dublându-şi valoarea în perioada 2009-2015. În aceeaşi perioadă România a urcat în topul producătorilor de profil din UE de pe locul opt pe poziţia numărul cinci.

 

Piaţa locală se află de asemenea în topul celor mai mari producători de părţi componente pentru astfel de vehicule, aflându-se pe poziţia secundă în UE după Italia, după o evoluţie similară ca în cazul celei de produse finite. România a produs anul trecut părţi componente pentru biciclete în valoare de 300 de milioane de euro, respectiv 18% din valoarea totală a producţiei din UE.

 

Potrivit datelor ZF, cea mai mare parte a producţiei de biciclete şi de părţi componente pleacă peste hotare, produsele finite ajungând în magazinele de echipamente sportive din toată lumea, cum este şi cazul Decathlon.

 

O parte din produse chiar se întorc în magazinele din România.

 

Apetitul străinilor pentru bicicletele made in Romania s-a văzut anul trecut în topul celor mai mari exportatori. Trei producători de biciclete şi părţi componente, respectiv Mechrom Industry, Eurosport DHS şi Madirom Prod, îşi fac loc în topul celor mai mari 200 de exportatori locali din 2015, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică. (sursa: zf.ro)