Polycontact AG este un furnizor hi-tech in industria auto, care dezvolta si produce intrerupatoare si senzori pentru mari producatori germani de automobile: Daimler, Audi, VW, Porsche si BMW. Gama larga de produse oferite cuprinde intrerupatoare mecanice, senzori fara contact si solutii complexe de sistem.

 

"Astazi, majoritatea producatorilor germani de automobile se regasesc printre clientii Polycontact. De-a lungul ultimilor ani, compania s-a dedicat aplicarii extinse a tehnicii senzorilor din industria auto. Asa am dezvoltat senzori pentru detectarea pozitiei scaunului, senzori pentru unghiul de rotatie pentru monitorizarea si controlul plafoanelor decapotabile, spoilere etc." a declarat Reto Lardelli, proprietarul companiei Polycontact.

 

In prezent, Polycontact a relocat o parte a productiei de senzori din China. In urmatoarele luni, urmeaza si alte relocari din Turcia. Polycontact AG intentioneaza sa investeasca in amenajarea productiei de cabluri peste un milion de euro. Incepand cu jumatatea anului viitor si pana la sfarsitul anului 2018, urmeaza sa inceapa noi serii in productia de senzori pentru clientii finali Daimler si VW/Audi.

 

"Potrivit planului curent, Polycontact Hermannstadt urmeaza sa atinga limitele de capacitate in anul 2019, cu aproximativ 300 de angajati si o cifra de afaceri de peste 10 milioane de euro. Acesta va fi si momentul ridicarii celei de-a doua hale de productie. Intentia este de a imbunatati capacitatea concurentiala pe piata europeana prin locatia competitiva de productie din Romania", se mai spune intr-un comunicat.

 

Polycontact primeste de la clienti datele computerizate ale tavanului, simuleaza cinematica si construieste apoi senzorii standard direct in tavan. Pana nu demult, acesti senzori au fost construiti in China, iar in prezent constituie baza productiei din Sibiu. Tot ce este in miscare trebuie detectat. Asadar, senzorii Polycontact monitorizeaza elementele mobile, cum ar fi spoilerul din spate al masinilor sport. Inclusiv acesti senzori urmeaza sa fie produsi la Sibiu. "Frica de raspundere civila pentru produse si pentru eventualele costuri sau despagubiri, obliga producatorii de automobile ca in cazul unui impact, airbag-ul sa fie actionat in mai multe trepte, in functie de starea si pozitia pasagerilor din vehicul. In colaborare directa cu producatorii auto, Polycontact dezvolta diferiti senzori pentru monitorizarea pozitiei scaunelor.

 

Polycontact a dezvoltat primele intrerupatoare ale centurii de siguranta, pentru Daimler, in urma cu peste 20 de ani. Marea majoritate a acestor intrerupatoare sunt produse acum in Chur. Urmeaza ca in decursul acestui an sa fie produse la Sibiu, primele seturi de cabluri pentru aceste intrerupatoare", mai sustin reprezentantii companiei. (sursa: ordineazilei.ro)