Contactaţi de ZF, oficialii celor două companii nu au răspuns solicitării privind această tranzacţie care deja a fost semnată şi urmează a fi închisă în acest an, potrivit surselor citate. Austriecii de la Raiffeisen păstrează astfel doar ope­ra­ţiunile de morărit, care sunt de altfel activita­tea de bază a grupului GoodMills ce controlează în total 25 de mori în şapte ţări.

 

Lantmannen Unibake este parte a grupului Lantman­nen care are activităţi în agricultură, energie regenerabilă, producţie de alimente, dar şi de echipa­mente. În spatele gru­pului se află 27.000 de fermieri suedezi. Grupul în ansamblul său are activităţi de circa 4 mld. euro în 2015, iar divizia de panificaţie - Lantmannen Unibake - contribuie cu 1,1 mld. euro. Potrivit site-ului propriu, divizia de pa­ni­fi­caţie a grupului Lantmannen are circa 6.000 de angajaţi în 21 de ţări şi 35 de unităţi de producţie de pâine şi alte produse de profil.

 

Suedezii îşi fac astfel intrarea pe piaţa din România printr-o achiziţie, preluând mai multe unităţi de producţie şi reţeaua de magazine Casa Brutarilor (fosta Belforno). Potrivit ultimelor date disponibile, GoodMills România deţinea o fabrică de pâine, linii de producţie de fulgi de porumb, cereale expandate, produse de patiserie şi paste făinoase, o fabrică de chifle şi pâine toast, toate în Panteli­mon, judeţul Ilfov, dar şi o unitate de producţie de pâine la Târgu-Mureş. (sursa: zf.ro)