"În cadrul anchetei de conjunctură din luna august 2016, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creștere moderată a volumului producției (sold conjunctural +8%). Pentru activitatea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice se va înregistra tendință de creștere mai semnificativă (sold conjunctural +36%), în timp ce pentru fabricarea produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice, tendința va fi de scădere moderată (sold conjunctural—10%). Pentru prețurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +0%). Referitor la numărul de salariați se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total industrie prelucrătoare', se arată în document.

 

Potrivit estimărilor din luna august, în activitatea de construcții se va înregistra pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producției (sold conjunctural +10%). Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +1%). În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții se preconizează relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural +1%).

 

În sectorul comerț cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendință de creștere a activității economice (sold conjunctural +27%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra creștere (sold conjunctural +25%).

 

Potrivit INS, angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +15%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăților comerciale estimează relativă stabilitate a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +2%).

 

"Conform estimărilor din luna august 2016, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +4%). Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de relativă stabilitate (sold conjunctural +1%)", se mai spune în document. (sursa: AGERPRES)