Marian Andronache a precizat că reprezentanţii companiei Leoni sunt prezenţi în Suceava pentru a căuta să achiziţioneze sau să închirieze o hală de 10.000 de metri pătraţi în care să deschidă noua fabrică.

 

Viceprimarul Sucevei a precizat că Leoni vrea să deschidă o fabrică cu 1.000 de angajaţi, dintre care circa 70% vor fi femei. De asemenea, din numărul total de angajaţi, 100 ar urma să fie specialişti în domeniu, de la ingineri şi până la electricieni. „Dacă până în prezent se discuta că suntem ocoliţi de investitori în special din cauza stării infrastructurii, iată că a venit timpul ca aceste mari companii să se adreseze Bucovinei, Moldovei”, a spus viceprimarul Sucevei.

 

El a adăugat că în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii grupului de firme german, aceştia i-au spus că la alte fabrici pe care le au în ţară au început să se confrunte cu problema lipsei forţei de muncă. „Din acest motiv ei sunt interesaţi de forţa de muncă de aici, atât din municipiul Suceava, cât şi de pe o rază de 40-50 de kilometri în jurul municipiului reşedinţă de judeţ”, a mai spus Marian Andronache. El consideră că venirea grupului german Leoni în Suceava ar reprezenta un mare avantaj pentru municipiu.

 

Andronache a făcut un apel la firmele private sucevene care au de închiriat un spaţiu cu o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi să discute cu reprezentanţii companiei Leoni. „Cei de la compania germană au văzut şi spaţiul fostului magazin Dedeman, însă acesta are doar 6.000 de metri pătraţi şi au spus că e prea puţin pentru ei. Până la urmă vom găsi un spaţiu, astfel încât această fabrică să se deschidă la Suceava, şi nu în altă parte”, a declarat viceprimarul Sucevei.

 

Compania Leoni produce cablaje electrice auto şi activează în 32 de ţări. Leoni are aproape 12.000 de angajaţi în România, în fabricile de la Arad, Bistriţa-Năsăud şi Piteşti. Fondată în 1917, Leoni este în momentul de faţă lider global în furnizarea de sisteme de cablare şi tehnologie de cablu. (sursa: monitorulsv.ro)