În plus, investiţia va atrage şi crearea unei reţele naţionale de colectare a uleiului utilizat, pentru a oferi materie primă necesară unităţii de procesare. Contribuţia BERD va fi folosită pentru a finanţa, parţial, construcţia acestei fabrici, care va avea o capacitate de reciclare a uleiului de 73.000 de tone pe an. Investiţia totală se ridică la 56 de milioane de euro.

 

Fabrica este prima investiţie de acest tip în România şi din Europa Centrală şi de Est, unde cererea a fost până în prezent acoperită de importuri.

 

Green Oil and Lubes SRL face parte dintr-un grup de societăţi înfiinţate în 1997 în Emiratele Arabe Unite. Arabii mai deţin şi firma Better Environment and Eco System SRL, înfiinţată pentru colectarea şi asigurarea necesarului de materie primă pentru fabrica de la Olteniţa. Ambele societăţi au fost înfiinţate în România anul trecut.

 

Chemie-Tech DMCC deţine mai multe subsidiare în diferite ţări. Compania a mai construit o fabrică similară în Emirate şi are în construcţie o alta în Africa de Sud. (sursa: globalmanager.ro)