Avântul pe care l-a luat în ultimii ani piața spațiilor logistice și industriale și influența puternică a comerțului electronic îndeosebi în anul trecut asupra dinamicii acestei piețe, datorită crizei COVID-19, au fost principalele motive pentru care Globalworth a decis achiziția acestor două proprietăți. 

Deja prezent în zonă cu un parc industrial în zona aeroportului din Timișoara, cu o suprafață GLA de peste 100.000 de mp, Globalworth adaugă astfel portofoliului său de pații logistice și industriale încă 27.000 de mp, ajungând astfel la un total de 260.000 mp.

IPW Arad (Industrial Park West Arad), cu o suprafață de 20.000 mp este situat în zona de nord-vest a Aradului și construit în două faze, dintre care prima a fost livrată în 2012, iar cea de-a două la finalul anului trecut, în luna noiembrie. Parcul include atât depozite și spații de producție, cât și birouri.

IPW Oradea (Industrial Park West Oradea), finalizat tot anul trecut, are aproape 7.000 mp și este situat aproape de granița cu Ungaria. Conform Globalworth, acesta va beneficia în viitor de un terminal intermodal care se află momentan în construcție.

Cele două parcuri au un grad de ocupare de 100%.