”WDP achiziţionează Expo Market Doraly de la ARA Europe & Gheorghe Iaciu, cel care a fondat proiectul în 1993. Expo Market Doraly este cel mai vechi şi cel mai de succes parc en-gros, cash & carry şi logistic urban din România. Amplasat în nord-estul Bucureştiului, Expo Market Doraly acoperă o suprafaţă de aproximativ 110.000 de metri pătraţi şi cuprinde un total de 37 de pavilioane, în care îşi desfăşoară activitatea peste 400 de comercianţi, având o istorie lungă de creştere continuă şi durabilă”, anunţă WDP.

Împreună cu WDP, care va efectua administrarea activelor, Iaciu şi echipa actuală de management a proprietăţii vor continua să gestioneze proiectul.

„Ne bucurăm că am achiziţionat acest activ promiţător, care completează portofoliul nostru existent din România. Aşteptăm cu nerăbdare să continuăm succesul Expo Market Doraly şi să facem din aceasta o afacere şi mai puternică, facilitând creşterea viitoare împreună cu domnul Iaciu şi echipa sa”, a declarat Jeroen Biermans, country manager WDP România.

WDP a fost sprijinită în această tranzacţie de Ţucă Zbârcea (juridic), Mazars (financiar şi fiscal), Brown Marinescu Consulting (tehnic) şi CBRE (comercial).

Vânzătorii au fost susţinuţi de Reff & Associates (juridic), Deloitte (fiscal) şi iO Partners (comercial).

„În demersul nostru de a găsi cea mai bună soluţie pentru evoluţia Doraly, în concordanţă cu aşteptările chiriaşilor şi satisfacţia clientului final, am identificat WDP ca fiind unic, pentru a maximiza potenţialul proprietăţii. Expo Market Doraly este un activ rezilient, cu un portofoliu puternic de chiriaşi de producători, importatori şi distribuitori, unde clienţii pot găsi o gamă largă de produse, un centru comercial în continuă evoluţie şi creştere”, a spus Gheorghe Iaciu, reprezentând vânzătorul.

WDP dezvoltă şi investeşte în proprietăţi imobiliare logistice (depozite şi birouri). Portofoliul imobiliar al WDP se situează la aproximativ 7 milioane de metri pătraţi. Acest portofoliu internaţional de clădiri pentru industrie uşoară şi logistică este repartizat pe aproximativ 300 de amplasamente în centre logistice de primă mână pentru depozitare şi distribuţie din Belgia, Franţa, Ţările de Jos, Luxemburg, Germania şi România. 

WDP România are un portofoliu de aproape 1,7 milioane m². Parcurile industriale ale companiei sunt amplasate în întreaga ţară, în toate zonele urbane importante – Bucureşti, Timişoara, Piteşti, Arad, Cluj, Braşov, Sibiu, Brăila, Deva, Constanţa, Râmnicu Vâlcea şi Ploieşti. WDP România este lider de piaţă în dezvoltarea de facilităţi built-to-suit şi în oferirea de soluţii personalizate pentru companii din diverse domenii, cum ar fi producţie, retail, farmaceutic sau logistică.