Cu o suprafață totală de 140.000 m2, proiectul câștigător al CTP, „Warehouse BUW17”, este cea mai mare clădire de înaltă performanță din România. Noul depozit de la CTPark Bucharest West este o clădire dintr-o singură bucată, lungă de 700 de metri, cu 140 de docuri și 15 drive-in-uri, oferind astfel performanțe ridicate utilizatorilor săi. Mai mult, clădirea depășește toate standardele de eficiență energetică și de mediu din România, inclusiv iluminatul complet LED și utilizarea apei gri reciclate din bazinul de reținere. La fel ca toate clădirile CTP, noul depozit este certificat BREEAM. Investiția CTP în proiect se ridică la 60 de milioane EUR.

Ana Dumitrache, Country Manager, CTP România, comentează: „Este o adevărată onoare să fim creditați de profesioniștii din industrie pentru un proiect cu care ne mândrim. CTPark Bucharest West face parte din inițiativa noastră de a contribui la construirea unui viitor mai bun. Parcul a fost proiectat pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de eficiență, confort și durabilitate pentru a satisface nevoile oricărei companii. Acest premiu ne întărește încrederea în sustenabilitatea proiectelor noastre și am dori să mulțumim clienților noștri pentru că ne-au făcut prima opțiune. ”
 

CTP a intrat pe piața românească în 2015 și la scurt timp a devenit lider în industrie. În prezent, compania deține și operează 15 parcuri logistice de succes (CTParks) în România, cu o suprafață închiriabilă brută de peste 1.250.000 m2 de depozite de clasă A în 10 orașe din țară. CTPark Bucharest West are o locație strategică pe harta logistică a țării: adiacent autostrăzii A1 la 23 km de București, oferă peste 200.000 m2 de suprafață închiriabilă pentru peste 100 de companii care operează în domeniul comerțului electronic și al logisticii. CTP deține o suprafață brută închiriabilă de 6 milioane m2 la nivel european și își propune să extindă dimensiunea portofoliului său la 10 milioane m2 până în 2023. Pe măsură ce se extinde, obiectivul CTP este de a atinge neutralitatea operațională a carbonului net până în 2021, bazându-se pe două principalele direcții strategice: certificarea BREEAM a întregului său portofoliu de clădiri și crearea și conservarea pădurilor în imediata vecinătate a depozitelor nou construite.

Premiile CIJ sunt cel mai longeviv eveniment de premii pentru proprietăți comerciale din România și au evoluat continuu în ultimii 13 ani pentru a ține pasul cu schimbările de pe piețele imobiliare locale, regionale și internaționale. La 3 decembrie 2020 a sărbătorit cea de-a 13-a ediție.

 

CTP Group este un proprietar, dezvoltator și manager de imobile comerciale care oferă servicii complete în sectorul imobiliar logistic. Grupul este specializat în construcția, proprietatea și gestionarea parcurilor de afaceri / logistică de înaltă tehnologie orientate către clienți pentru companiile internaționale și interne de vârf care investesc strategic în proiecte noi sau extinse. Grupul CTP este cel mai mare proprietar-dezvoltator de servicii complete de primă proprietate industrială și logistică din CEE. Portofoliul principal al Grupului este format din 6 milioane de m2 de imobile de clasă A în 100 de locații strategice din șase țări din Europa Centrală și de Est. (Sursa: CTP)