Ana Dumitrache, aflată la conducerea CTP România, consideră că odată cu finalizarea ultimului depozit în CTPark București, portofoliul CTP depășește acum 6 milioane de mp, România contribuind semnificativ la creșterea grupului, cu o creștere de 25% a portofoliului.

CTP dorește să atingă 10 milioane de metri pătrați până în 2023 și are planuri de extindere dramatică, atât pe piețele sale actuale, cât și pe piețe noi. La începutul acestei luni, CTP a lansat un pachet de obligațiuni verzi în valoare de 650 milioane EUR, atrăgând un nivel semnificativ de interes din partea investitorilor. Obligațiunile au fost suprasubscrise de mai multe ori, cererea investitorilor atingând maximul de peste 2 miliarde EUR. Obligațiunile verzi inaugurale ale CTP au devenit cea mai mare emisiune de debut a unei companii imobiliare din regiunea ECE.

 CTP privește către piețe noi, finanțele generate de emisiunea de obligațiuni fiind destinate extinderii CTP pe piețele existente, potrivit Remon Vos, fondatorul și proprietarul CTP.
 
CTP vede în prezent cererea alimentată de schimbările induse de covid în modul în care companiile își desfășoară activitatea. Interesul pentru spațiile noi care pot fi închiriate provine în special de la chiriașii din sectorul comerțului electronic, în care depozitele magazinelor individuale online se apropie mai mult de clienți. Vos vede mari oportunități în România, unde compania se confruntă acum cu o perioadă de creștere rapidă.

„Anul acesta, am închis 85% din noile afaceri cu clienții existenți care și-au extins activitățile pe piețele lor actuale sau s-au extins pe piețe noi în regiunea ECE. Ne așteptăm ca o creștere organică similară să continue, dar vom lua în considerare, de asemenea, achiziții strategice complet noi dacă apare o oportunitate în conformitate cu portofoliul nostru ”, a adăugat Remon Vos despre planurile viitoare ale CTP.

CTP Group este proprietar, dezvoltator și manager de imobile comerciale care oferă servicii complete în sectorul imobiliar logistic. Firma este specializată în construcția, proprietatea și gestionarea parcurilor de afaceri / logistică de înaltă tehnologie orientate către client, pentru companii internaționale și naționale de vârf, care investesc strategic în proiecte noi sau extinderi. Grupul CTP deține și operează rețeaua CTPark, cel mai mare sistem integrat de parcuri premium de afaceri / logistică din Europa Centrală și de Est. Portofoliul principal al Grupului este format din 6 milioane de metri pătrați de proprietăți imobiliare de clasă A în 100 de locații strategice din șase țări din ECE: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Serbia, România și Polonia. Printre altele, firma deține CTPark Brno, în prezent cel mai mare parc industrial din regiunea ECE. (sursa: CTP)