eMAG dorește să obțină aproximativ 50-60 de milioane de euro pentru depozit. Costul de dezvoltare a clădirii a fost de aproximativ 40 de milioane de euro, echivalentul a aproximativ 340 de euro pe metru patrat.

Spațiile industriale și logistice au de obicei o rentabilitate a investiției de aproximativ 8,25%, dar prețul cerut de eMAG pentru depozitul sau ar aduce cumpărătorului doar 7% conform Profit.ro, ceea ce îl face scump. Cumpărătorul poate extinde sediul existent, deoarece proprietatea pusă în vânzare de către eMAG include circa 60 de hectare de teren.

Posibili cumpărători includ dezvoltatorul de logistică belgian WDP sau un nou fond de investiții pe piața locală.
„Explorăm vânzarea și închirierea înapoi pe o perioadă lungă (sale&lease back). Noi am construit acest depozit cu două obiective: calitate foarte bună, necesară prestării unor servicii bune, și reducerea costurilor. Am îndeplinit aceste obiective, iar acum vrem să eliberăm banii investiți aici pentru a-i investi în businessul nostru de bază, în extindere și dezvoltare de proiecte noi“, confirmă, contactat de Profit.ro, Iulian Stanciu, CEO-ul eMAG. (sursa: profit.ro)